onsdag 28 juli 2010

Provsmakning!

Jädrans vad goda de är!!!! (kräftorna)

DSC_7827

Jag och min sambo “provsmakade” 40st ikväll!

Testade ett recept av Per Morberg denna gång och det blev riktigt bra.

Antal portioner: 4

Färdigt på: 2 tim 30 min

Ingredienser

60 Levande kräftor

5 l vatten

en halv öl

5  sockerbitar

200g grovt salt

1 stor knippa krondill

Gör så här

1. Se till att kräftorna har fått gå av sig i kallt vatten.

2. Koka upp vattnet, ölen, sockerbitarna, saltet och en "dillruska" från dillen. Koka lagen i 5 minuter, tag upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.

3. Lägg i 20 kräftor i det kraftigt kokande vattnet.Lägg på locket snabbt.

4. När det kokar igen är det dags för nästa 20 kräftor. Koka upp och i med de sista 20. På med locket.

5. Sätt tiduret på 5 min då det kokat upp igen. När uret ringer, lägg i de sista dillkronorna och kyl snabbt ner kastrullen.

6. Låt kräftorna stå och dra i kyla till dagen efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar