onsdag 28 juli 2010

Kräftfiske!

Igår 17:00 begav vi oss till vår favoritsjö när det gäller kräftfiske. Denna gången hade vi laddat burarna med diverse delikatesser som blivit för gammalt sedan Norgeresan. Burarna jag köpte på fiskevebben var riktigt smidiga när det gällde att både agna och tömma ur kräftorna. Som ni ser nedan hade vi ett gäng burar med oss :o)DSC_7780  I Burarnas ena ände fästes en 10m lång lina och i andra änden på linan en frigolitbit med en lys stav, blir ett riktigt snyggt pärlband  på natten som syns tydligt för andra båtar.DSC_7781 Det tog en stund att lägga ut alla burarna då detta var en för oss ny sida på sjön för fisket, man vill ju ha dem på ett speciellt djup där man vet att de jagar omkring..DSC_7783 För skoj skull slängde vi i en rödspätta intill båten där vi la till för att se när de började komma fram..DSC_7804   Även nyfiskad löja var omtyckt..DSC_7787  Efter en stunds studerande av de glupska kräftor smittade deras hunger av sig så vi bestämde oss för att tända en brasa och grilla lite korv under tiden medans kräftorna sakta vandrade mot våra burar.DSC_7795Blev lite sugen så vi plockade upp en rackare för att höra krafsandet i tunnan där en massa släktingar till honom snart skulle  tillbringa natten..DSC_7797Årets första!

Efter många timmars spänning var det dags att lyfta burarna, här en bild på en utav dem…DSC_7813  12st fina. i denna bur.Vi  fick totalt ett par hundra kräftor i fin storlek, verkar som de blivit större även detta år!

Var hemma i säng 02:10 denna underbara sommarkväll, kräftorna ligger svalt i källaren i väntan på dill,socker,salt & öl……

Imorgon blir det provsmakning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar