fredag 16 april 2010

3780g Havsöring!

Idag åkte jag och Nicklas Karlsson till Getterön för att fiska havsöring. Började med att fiska av högersidan av Getterön och sedan fiskade vi av utsidan av ön men vi kände inte ett smack! Kraftig pålandsvind hade gjort vattnet grumligt som havregrynsgröten i morse. Gav det en chans till och fiskade av badviken och när vi nästan gett upp small det till ordentligt i mitt spå och efter en stunds fajt och skakig hela kroppen landade jag med Nicklas hjälp en blank och trind öring på 52,5cm och en vikt på 1540g! Tack Nicklas för assistansen!

blänkare 1540g 52,5cm

Nöjda och glada över denna öring åkte vi vidare till ett “ annat ställe” för att försöka lura någon mer öring. Väl på plats kastade Nicklas ut sin vobbler och jag vandrade vidare en bit längre bort men innan jag han till min plats ropade Nicklas HJÄÄLP!! Han hade en fin öring på kroken direkt! Jag rusade dit med håven bland klipporn och hjälpte honom att få upp öringen som mätte ca: 55cm och vägde 1020g! Riktigt bra fiske idag :o)

Nicklas öring 1020g ca 55cm

Efter tumultet och öpphörandet av skakningar i kroppen fick jag i min zigge och lyckades även jag kroka en öring som gissningsvis var 25cm och något hg mer än draget. Nicklas hade några stötar som gav knarr i rullen men de ville inte sita kvar. vi flyttade på oss och Nicklas fick se en gris simma förbi strandkanten, Iväg med draget och PANG!! Nu har jag en ropade jag. Nicklas assisterar med håven igen och lyckas landa min andra godkända öring för dagen. 55cm 1220g vägde en mindre blank öring men ändå så vacker.

öring 1220g 55cm

Efter denna öring gjorde vi några kast till men inga påslag så vi kände oss väldigt nöjda med denna dag med ett underbart väder och ett fiske över förväntningarna. Tre godkända, en icke godkänd och tre-fyra tappade. Inget att klaga på alls! Skitfiske på er alla läsare!!!

DSC_5952

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar